madeco.se

Fotokonst, en spännande teknik

Fotograferandet har trollbundit mig sedan barnsben. Jag fick min första kamera när jag var 10 år och började med att fotografera pappas gamla bil, en Amazon. Tre år senare så var det konkurrens om att använda pappas fotolabb där hemma. Jag fascineras av att se ett objekt sakta utvecklas i fotobadet. Min pappa ägde en fotobutik i Gamla stan i Stockholm och jag är i princip uppvuxen där. De mest hektiska tiderna var inför julen och studenten. Då skulle alla framkalla bilder. Jag spenderade många sommarlov i butiken och jobbade extra för att kunna finansiera min passion. På senare har jag gått över till fotokonst, en teknik där jag även får plocka fram konstnären i mig själv. Ni ska få fortsätta följa mig i fotograferandet men vill först tipsa er om en riktigt bra dokumentär om konsten bakom fotograferandet.